Településünkről

Településünkről

A természetkedvelők paradicsoma ez a környezet, hiszen a közelben található a Budafa-pusztai Arborétum, a Vétyemi Ősbükkös. Az országos KÉK Túra útvonal és a Dr. Papp Simonról, a MAORT egykori vezérigazgatóról elnevezett túra is áthalad településünkön. Külön élményt nyújt a falut teljes hosszában átszelő erdei kisvasút.

Igazi kihívást jelent a kerékpár szerelmeseinek a - Dél-Zalai Kerékpárút részeként- Bázakerettye és környéke által kínált terepviszonyok leküzdése.

 

A pecásokat pedig, a Kistolmácsi és a Maróci tó gazdag halállománya csalogatja.

 

Bázakerettye a második világháború előtt megépített ipari műemlék jellegű település, amely önmagában is egy turisztikai látványosság melynek központjában helyezkedik el a – lakótelep házaihoz hasonlóan – göcsej építészeti stílusban 1941-en épített MAORT Munkásotthon, jelenleg Déryné Művelődési Ház. Közvetlen környezetében található az olajipar történetét bemutató Dr. Papp Simon Emlékpark, a névadó míves bronz mellszobrával. A falu attraktivitását külön emeli a meglévő egyedi fekvésű uszoda mellé megépített meleg-vizes fürdő és gyermekpancsoló. Kiscsehi és Bázakerettye határában található az olajtörténeti kis-múzeum. Gyönyörű fazekas termékek is készülnek a faluban alkotó fazekas és kézműves mesternél, mely termékek meg is vásárolhatók.

Önellátást biztosít a faluban található két élelmiszerbolt, és a pékség. Posta, gyógyszertár, orvos is müködik itt. Gépkocsi és kerékpárszervíz, benzinkút a közeli városban, Letenyén található. Egyéb étkezési lehetőség a Kerettye Étteremben, a strandon található büfében és a kistolmácsi Fortuna vendéglőben van.

Copyright © 2017. Budafaluus Bt. 8800 Nagykanizsa Vécsey u. 14., adószám: 21020278-2-20, cégjegyzék szám: Cg.20-06-036775
All Rights Reserved.